About Us

ဌာနအကြောင်းအရာ

ကျွန်ုပ်တို့၏ဌာနသည် 3rd DVM နှင့် 3rd B.A.Sc ကျောင်းသားများ၊ 3rd B.A.Sc ကျောင်းသားများကို အစားအသောက်ပြုပြင်ခြင်းဆိုင်ရာ သင်ကြားပေးရန် တာဝန်ရှိပါသည်။ ဤဘာသာရပ်နှစ်ခုသည် တိရိစ္ဆာန်ဆေးပညာနှင့် တိရစ္ဆာန်သိပ္ပံ၏ အဓိကဘာသာရပ်များအတွက် အခြေခံဖြစ်သည်။ ဤဘာသာရပ်နှစ်ခုသည် အခြားဘာသာရပ်များအတွက် အခြေခံအဖြစ်နှင့် အခြားဘာသာရပ်များနှင့် ချိတ်ဆက်ထားသည်။ အကယ်၍ တစ်စုံတစ်ယောက်သည် ပုံမှန်လုပ်ဆောင်မှုနှင့် လုပ်ငန်းစဉ်များ၊ တိရစ္ဆာန်များအတွက် အာဟာရချို့တဲ့မှုကို နားမလည်ပါက၊ ပုံမှန်မဟုတ်သော လုပ်ငန်းဆောင်တာများနှင့် အခြေအနေများကို သိရှိရန် မဖြစ်နိုင်သည့်အပြင် ဤရလဒ်များသည် တိရစ္ဆာန်များ၏ စွမ်းဆောင်ရည်ကို မြှင့်တင်မရနိုင်ပါ။ ထို့ကြောင့်၊ Animal Nutrition သည် တိရစ္ဆာန်ဆေးပညာနှင့် တိရိစ္ဆာန်သိပ္ပံအတွက် အခြေခံသဘောတရားများနှင့် အဆင့်မြင့်သဘောတရားများကို ပေးပါသည်။

ယခုအချိန်အထိ ကျွန်ုပ်တို့သည် အငယ်တန်းဝန်ထမ်းများအား သင်ကြားရေး၊ သုတေသနနှင့် ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးတို့တွင် အရည်အချင်းပြည့်မီသူများဖြစ်လာစေရန် အငယ်တန်းဝန်ထမ်းများကို စဉ်ဆက်မပြတ် လေ့ကျင့်ပေးလျက်ရှိပါသည်။ ကျွန်ုပ်တို့၏ဌာနသည် ဇီဝကမ္မဗေဒနှင့် ဇီဝဓာတုဗေဒဌာနနှင့် အနီးကပ်လုပ်ဆောင်လျက်ရှိသည်။ ထို့အပြင်၊ ကျွန်ုပ်တို့၏ဌာနသည် မွေးမြူရေးသမားများအတွက် သုတေသနဖွံ့ဖြိုးမှုအတွက် IAEA နှင့် ACIAR တို့နှင့် ပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ပါသည်။ လောလောဆယ် Ph.D ကိုယ်စားလှယ်လောင်းတစ်ဦးနှင့် MVSc ကိုယ်စားလှယ်လောင်း 14 ဦးသည် ကျွန်ုပ်တို့၏ဌာနတွင် ၎င်းတို့၏ သုတေသနကို လုပ်ဆောင်နေပါသည်။ ကျွန်ုပ်တို့၏ဌာနသည် တိရစ္ဆာန်ဆေးပညာသိပ္ပံတက္ကသိုလ်တွင် စိတ်ဝင်စားဖွယ်အာဟာရဖြစ်စေသော ဘွဲ့လွန်ကျောင်းသားများအတွက် ထုတ်လုပ်ရန် ကြိုးစားနေပါသည်။ INGO များနှင့် နိုင်ငံတကာတက္ကသိုလ်များနှင့်လည်း ပူးပေါင်းဆောင်ရွက်လိုပါသည်။ ကျွန်ုပ်တို့သည် ၎င်းတို့၏ သုတေသနလုပ်ငန်းများတွင် တစ်စိတ်တစ်ပိုင်း ငွေကြေးပံ့ပိုးမှုနှင့် နည်းပညာဆိုင်ရာ အသိပညာဖြင့် ဘွဲ့လွန်ကျောင်းသားကို ကူညီပေးလိုပါသည်။ ကျွန်ုပ်တို့၏ သုတေသနများကို နိုင်ငံတွင်းနှင့် နိုင်ငံတကာတွင် ထုတ်ဝေလျက်ရှိသည် (ထုတ်ဝေမှုစာရင်းတွင် ကြည့်ပါ)။

Welcome Message

Welcome to all from our department. Main objective of our department is to do research for production of safe food that is human consumption in the form of animal production product.We would like to invite to researchers and commercial producers for livestock production development. We bring happy to them through the production of hygienic food of animal origin, animal performance and undernutrition related to animal health that impact on human health as well. Researchers from our department involve in the issue of climate change and global warming that have had a critical impact on food production environments and animal performance. With the research and education programme of our department will effect as the resolution of global issues on food, health and the environment as a part. We also welcome to everyone to work together for the contribution to the animal welfare and sustainable prosperity of human being.

About Image

99

Years

99

Lecturers

99

Enrollment

99

Graduates

Faculty Members

Dr. Khin San Mu

Dr. Khin San Mu

Professor/Head
Dr. Khin Sandar Myint

Dr. Khin Sandar Myint

Associate Professor
Dr. Yin Yin Kyawt

Dr. Yin Yin Kyawt

Associate Professor